Mijn naam is Anno, directeur en oprichter van de eXplore Groep. Vanaf mijn 14e jaar al actief als sport duiker en ik wilde koste wat het kost beroeps duiker worden. Ik volgde na het behalen van mijn mavo diploma mijn passie en werd ik in 1978 aangenomen bij het Korps Mariniers.

Hier doorliep ik een veelvoud aan opleidingen zoals een commando training, opleiding kikvorsman, koudweertraining, jungle training, parachutist, vuurwapen docent, BBE training, rubberboot bestuurder en ga zo maar door. Met deze specialiteiten werd ik uiteindelijk teamleader, sergeant bij speciale eenheden en werden we ingezet in diverse brandhaarden in de wereld.

Na deze zeer actieve periode van uitzendingen en trainingen bij het Korps Mariniers had ik na 21 jaar besloten om iets anders te gaan doen en belande ik als activiteiten begeleider en pedagogisch medewerker in een jeugd gevangenis. Hier begeleidde ik jong volwassenen en gaf ik les in duiken, mountain biken, gaf ik klim instructie & organiseerde ik survival kampen.

Ondertussen organiseerde ik hobbymatig schoolkampen en dit groeide uit tot mijn eigen buitensport bedrijf eXped in het voormalig pand van Staatsbosbeheer in de Zwarte Dennen in Staphorst. Kindersurvivals, vrijgezellen feesten, kano verhuur, mountainbiken en schiet circuits waren bijna dagelijkse kost bij eXped buitensport.

Daarnaast ben ik dagbesteding gaan verzorgen en verzorgden wij met een aantal mannen het onderhoud voor Staatsbosbeheer. Onderhoud van de ruiterpaden, zaagwerkzaamheden en het schoonhouden van de bosvijver was ons dagelijkse werk.

eXplore dagbesteding groeide uit zijn jasje, de groep werd groter en werkzaamheden veranderden. Hierdoor waren wij genoodzaakt om naar Meppel te gaan verhuizen. Inmiddels ben ik gestopt met de buitensport tak omdat dit simpelweg niet meer te combineren was met het drukke dag programma en stoppen we nu alle energie in onze eXplore mannen & vrouwen.

Inmiddels zijn we gegroeid naar 3 aan elkaar geschakelde bedrijfs loodsen aan de Douwenmaat in Meppel en zijn we met het project “ fleXfloor”  in Meppel gestart.

Nog steeds ga ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk en zet ik mij voor de 100 volle procent in voor alle deelnemers.

“De handen uit de mouwen steken, daar hou ik van! eXplore maakt dat mogelijk voor mij.”

Farid

"Ik ben van alle markten thuis, zoals het verwijderen van drijfafval in de grachten, onderhoud in de groenvoorziening en het verzorgen van de dieren bij Europarcs.

Julian

“Geen dag bij eXplore is voor mij hetzelfde. Er is altijd wel wat te doen en dat maakt het voor mij juist zo leuk!”

Dave

"Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Ik ga iedere dag met plezier heen en voel mij dan ook echt thuis bij eXplore"

Ramon

“Het voeren van de dieren in het Wilhelminapark in Meppel vind ik het leukste om te doen.”

Paul

Samenwerkingen waar wij trots op zijn:

Een dagje meelopen of meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact met ons op.

Anno Loef

06 21 81 03 36

Yvonne van Urk

06 14 56 25 23

Mailen kan ook!

exploregroep@gmail.com