eXplore is bedoelt voor jong volwassenen en volwassenen in de leeftijd van 15 tot 65 jaar die naast de arbeidsmarkt staan. Mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische en of psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek, niet aan geboren hersenletsel of mensen die zijn vastgelopen in hun ontwikkeling. De deelnemers doorlopen een traject waarin ze ‘opnieuw’ leren omgaan met de dagelijkse gang van zaken. Door met elkaar samen te werken, het opdoen van succeservaringen, wordt er gewerkt aan terugkeer van het zelfvertrouwen en zelf respect. Mensen die altijd gepest zijn door welke beperking of omstandigheden dan ook een gevoel van eigen waarde teruggeven. Regelmaat, plezier, het verkrijgen van een positieve instelling en een goede invulling van de dag zijn daarom belangrijk. En dit altijd samen met de begeleider.

we werken vanuit twee locaties

eXplore Douwenmaat 1-18 & 1-19 Meppel

Onze eXplore thuisbasis is een bedrijfspand aan de Douwenmaat 1 te Meppel. Hier heeft elke deelnemer een eigen werkplek en we eten hier tussen de middag altijd warm. Vanuit hier vertrekken we ’s ochtends naar klussen en dat altijd onder toezicht van een begeleider.

Maak kennis met de begeleiders

FleXfloor Douwenmaat 1-17 & 1-26 Meppel

fleXfloor is een werkgelegenheidsproject, een dagbestedingslocatie met een sociaal en maatschappelijk karakter. Wij zijn gericht op allerhande productiewerk; denk hierbij aan inpakwerk, ompakken, verpakken, stickeren, labelen, bundelen, eenvoudig montagewerk en laswerk.

Lees meer over fleXfloor

wanneer kun je deelnemen aan explore?

eXplore is bedoelt voor jong volwassenen en volwassenen in de leeftijd van 15 tot 65 jaar.
Om deel te kunnen nemen is een dagbesteding indicatie noodzakelijk. Mensen met een Persoons Gebonden Budget en ZIN indicatie kunnen zich ook aanmelden. Wij zijn oplossingsgericht, dus twijfel je of je deel kan nemen? Neem dan gerust contact op met ons.

Ik wil contact opnemen

onze doelstelling

Middels de methode van ‘alle activiteiten’ zijn mogelijk, wordt er vanuit de 2 eXplore locaties gewerkt aan het versterken van het zelfbeeld (eigenwaarde), dagritme en het (her) ontdekken van nieuwe mogelijkheden/kwaliteiten van iedere deelnemer. Ieder mens mag zijn wie hij is.

Het zwaartepunt ligt hierbij op het herstellen van dag- nachtritme en een vast structuur tijdens de dag. Er wordt voldoende afwisseling in het dagprogramma aangeboden. De deelnemers werken aan hun zelfredzaamheid en verder zijn persoonlijke hygiene, het opdoen van vriendschappen, omgang met autoriteiten, invulling van vrije tijd, beroepskeuze, vrije tijd, voedingspatroon (gezamenlijk lunchen tijdens de middagpauze), het opdoen van werkervaring en het verleggen van persoonlijke grenzen, belangrijke zaken.

Activeren lijkt vooralsnog het hoogst haalbare doel, wel met als achterliggende gedachte om deelnemers toe te leiden naar enige vorm van werk. Maar als dat niet in het verschiet ligt dan biedt eXplore je een fantastische werkplek waar je jezelf kan zijn en waar jij kan ontwikkelen in jouw tempo. Wij gaan uit van de kwaliteiten van mensen, niet van onmogelijkheden.

Geen dag is hetzelfde bij explore, dit is een selectie van onze werkzaamheden:

  • Onderhoud groen
  • Assisteren bij evenementen
  • Klussen
  • Beveiliging van evenementen
  • Voeren van dieren (Wilhelminapark)
  • Vuilnis ophalen
  • Onderhoud Meppeler toren
  • Zaagwerkzaamheden

“De handen uit de mouwen steken, daar hou ik van! eXplore maakt dat mogelijk voor mij.”

Farid

"Ik ben van alle markten thuis, zoals het verwijderen van drijfafval in de grachten, onderhoud in de groenvoorziening en het verzorgen van de dieren bij Europarcs.

Julian

“Geen dag bij eXplore is voor mij hetzelfde. Er is altijd wel wat te doen en dat maakt het voor mij juist zo leuk!”

Dave

"Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Ik ga iedere dag met plezier heen en voel mij dan ook echt thuis bij eXplore"

Ramon

“Het voeren van de dieren in het Wilhelminapark in Meppel vind ik het leukste om te doen.”

Paul

Samenwerkingen waar wij trots op zijn:

Een dagje meelopen of meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact met ons op.

Anno Loef

06 21 81 03 36

Yvonne van Urk

06 14 56 25 23

Mailen kan ook!

exploregroep@gmail.com