FleXfloor is een dagbestedingslocatie en tevens een werkervaringsplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij leveren kwaliteit en maatwerk in overleg met onze opdrachtgevers. Wij zijn flexibel en beschikken over een loods met voldoende opslagruimte. De werkruimtes zijn Coronaproof ingericht en worden zo nodig aangepast aan de vraag van de deelnemer. Iedere deelnemer heeft grote inspraak in wat voor werkzaamheden hij of zij wil uitvoeren. De variatie in werk is enorm. Hierbij blijft professionele aansturing onverkort noodzakelijk. Wij zijn 5 dagen in de week geopende wat ervoor zorgt dat wij de opdrachten altijd op tijd klaar hebben. Binnen fleXfloor is een lasruimte beschikbaar met de nodige mogelijkheden. Wij kunnen dan ook voor particulieren opdrachten uitvoeren, denk aan bv het lassen van een hekwerk. Deelnemers met een indicatie kunnen bij ons aansluiten. Zie hiervoor ook de eXplore pagina.

Naast een dagbestedingslocatie is fleXfloor ook een werkstraflocatie voor de reclassering en hebben wij een landelijke overeenkomst met de PI instellingen. Organisaties als; bureau HALT, GGZ, VNN Nederland, VNN reclassering, Tactus, GGZ-Fact, jeugdbescherming zijn onze partners. Maar ook bv Sheerenloo, De Baalderborgh groep, van Boeijen, Cosis, De Trans, Ambique. Wij bieden stageplaatsen aan voor  leerlingen vanuit het ZMLK tot aan HAVO leerlingen.

Vanuit de gemeente Meppel en omliggende gemeentes (de Wolden, Hoogeveen, Westerveld, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst) kan er een traject ingekocht worden voor een bepaalde periode, waarin wij iemand opleiden om aansluitend met een arbeidsovereenkomst van een half jaar, bij een van onze externe werkgevers aan de slag te gaan.

Vanuit fleXfloor denken wij nl dat het belangrijk is om mensen weer op weg te helpen naar een terugkeer in de maatschappij. Belangrijk vinden wij het dat iemand werkervaring op doet, een ritme/dag invulling heeft. Dit vergroot namelijk ook kansen op de arbeidsmarkt. Er wordt gewerkt aan basis werknemersvaardigheden, denk bijvoorbeeld aan het op tijd komen, samenwerken en respect hebben voor de ander.  Aan vak vaardigheden. Maar ook dat wij als bedrijf kwaliteit leveren richting de opdrachtgevers. Alles draagt bij aan verantwoordelijkheidsgevoel. Niet alleen werken is belangrijk, maar ook het hebben van plezier, het opdoen van sociale contacten, eigenwaarde en ervaring opdoen; sociale vaardigheden.

Ervaren en gespecialiseerde werkbegeleiders

Binnen fleXfloor zijn ervaren werkbegeleiders aanwezig, gespecialiseerd in dit vakgebied. De werkbegeleiders zijn niet alleen verantwoordelijk voor de werknemers maar ook voor de kwaliteit die geleverd moet worden naar de opdrachtgevers. Binnen fleXfloor wordt gewerkt met 14 opdrachtgevers. Dit biedt de nodige variatie en ontwikkelingsmogelijkheden. Denk aan inpakken, sealen, bundelen, stickeren, monteren, verpakken, ophangen, ompakken, boren. Er is altijd ruimte voor nieuwe opdrachtgevers.

Een overzicht van de werklocatie

Zoals eerder beschreven werken wij vanuit een grote loods in Meppel. De grote van de loods maakt het mogelijk om Coronaproof te werken. Op deze manier kunnen de deelnemers veilig hun werk doen onder toezicht van de begeleiders.

“De handen uit de mouwen steken, daar hou ik van! eXplore maakt dat mogelijk voor mij.”

Farid

"Ik ben van alle markten thuis, zoals het verwijderen van drijfafval in de grachten, onderhoud in de groenvoorziening en het verzorgen van de dieren bij Europarcs.

Julian

“Geen dag bij eXplore is voor mij hetzelfde. Er is altijd wel wat te doen en dat maakt het voor mij juist zo leuk!”

Dave

"Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Ik ga iedere dag met plezier heen en voel mij dan ook echt thuis bij eXplore"

Ramon

“Het voeren van de dieren in het Wilhelminapark in Meppel vind ik het leukste om te doen.”

Paul

Samenwerkingen waar wij trots op zijn:

Een dagje meelopen of meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact met ons op.

Anno Loef

06 21 81 03 36

Yvonne van Urk

06 14 56 25 23

Mailen kan ook!

exploregroep@gmail.com