Mijn naam is Betsy van Urk en ik ben 73 jaar oud. Naast mijn vrijwilligerswerk als gastvrouw in het ziekenhuis en activiteitenbegeleidster in een verzorgingstehuis, ben ik ook als  “oma” vrijwilligster bij de eXplore Groep.

Iedere woensdag ga ik met 1 van de jongens boodschappen doen. Van tevoren moet er een boodschappen lijst gemaakt worden. Hier leren ze bewustwording van voeding en van de prijzen van de producten, maar voor een aantal ongemerkt ook het bijhouden van de lees- en schrijfvaardigheden. Dit is een leerzame bezigheid, zeker voor diegene die op zichzelf woont. Het is erg leuk om te horen wanneer ze tot de ontdekking komen dat ze met niet zo veel geld wel een goede maaltijd op tafel kunnen zetten.

Daarna terug naar de loods, boodschappen opruimen in de voorraadkast, spiegelen, dus het oude naar voren en het nieuwe achteraan wat nog weleens problemen oplevert. Er moet goed naar de data gekeken worden.

Vervolgens beginnen we met koken, en allerlei huishoudelijke klussen. Ondertussen een luisterend oor voor de problemen. Het is een uitdaging op de aandacht hier bij te houden en om de aandacht te verdelen. Het is dankbaar werk, zeker als je van de jongens terughoort, dat ze het waarderen. Ik doe dit iedere woensdag met heel veel plezier en hoop het nog een tijdje vol te houden.

“De handen uit de mouwen steken, daar hou ik van! eXplore maakt dat mogelijk voor mij.”

Farid

"Ik ben van alle markten thuis, zoals het verwijderen van drijfafval in de grachten, onderhoud in de groenvoorziening en het verzorgen van de dieren bij Europarcs.

Julian

“Geen dag bij eXplore is voor mij hetzelfde. Er is altijd wel wat te doen en dat maakt het voor mij juist zo leuk!”

Dave

"Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Ik ga iedere dag met plezier heen en voel mij dan ook echt thuis bij eXplore"

Ramon

“Het voeren van de dieren in het Wilhelminapark in Meppel vind ik het leukste om te doen.”

Paul

Samenwerkingen waar wij trots op zijn:

Een dagje meelopen of meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact met ons op.

Anno Loef

06 21 81 03 36

Yvonne van Urk

06 14 56 25 23

Mailen kan ook!

exploregroep@gmail.com