Na een drukke loopbaan in het bedrijfsleven, mocht ik in 2008 met pensioen. Voor mij een hele grote overstap van een actief betrokken leven, naar een periode van zoeken naar een nieuwe en zinvolle invulling van de vele vrije tijd die me gegund werd. Via mijn zoon Emiel kwam ik in contact met Anno en sindsdien werk ik 2 dagen in de week met heel veel plezier als vrijwilliger bij eXplore.

Ik ben aanvankelijk begonnen met het halen en brengen van deelnemers uit Zwolle. In die periode deden wij veel werk voor Staatsbosbeheer. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het onderhouden van de ruiterpaden, zwemvijver en het belevingspad. Het was heerlijk  om de gehele dag in de natuur te kunnen zijn.

Na een aantal jaren is eXplore overgestapt naar Meppel met diverse projecten, waaronder een loods op industrieterrein Noord als buiten de deur in en rondom Meppel. Ik houd mij met van alles en nog wat bezig, ben een beetje de “klussenman” en doe diverse voorkomende werkzaamheden. Begeleid en ondersteun deelnemers waar mogelijk. Er is veel gezelligheid, samen eten tussen de middag, er staat altijd iets lekkers klaar. Elke dag is weer een nieuwe verrassing en uitdaging, geen dag is hetzelfde.

Ik ben hier 12 jaar geleden begonnen en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Soms kun je ook net iets meer voor iemand betekenen door een handje te helpen, gewoon te luisteren, maar ook door eigen levenservaring iemand het gevoel van begrip en medeleven te geven. Het is mooi om te ervaren dat de mensen dit waarderen.

Kortom: mooi werk dat ik, na mijn loopbaan in het bedrijfsleven, heel graag doe en ik kijk dan ook met heel veel voldoening terug op de afgelopen jaren. Ik hoop dit werk nog lang te kunnen doen.

“De handen uit de mouwen steken, daar hou ik van! eXplore maakt dat mogelijk voor mij.”

Farid

"Ik ben van alle markten thuis, zoals het verwijderen van drijfafval in de grachten, onderhoud in de groenvoorziening en het verzorgen van de dieren bij Europarcs.

Julian

“Geen dag bij eXplore is voor mij hetzelfde. Er is altijd wel wat te doen en dat maakt het voor mij juist zo leuk!”

Dave

"Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Ik ga iedere dag met plezier heen en voel mij dan ook echt thuis bij eXplore"

Ramon

“Het voeren van de dieren in het Wilhelminapark in Meppel vind ik het leukste om te doen.”

Paul

Samenwerkingen waar wij trots op zijn:

Een dagje meelopen of meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact met ons op.

Anno Loef

06 21 81 03 36

Yvonne van Urk

06 14 56 25 23

Mailen kan ook!

exploregroep@gmail.com