Mijn naam is Yvonne van Urk en ik ben al ruim 30 jaar werkzaam in de zorg. Sinds 2010 ben ik verbonden aan de eXplore Groep. In 1e instantie alleen achter de schermen; het verzorgen van gesprekken, verslagleggingen, bijhouden van de protocollen, procedures etc. Na een aantal jaren ook fysiek actief en sinds januari 2020 volledig aan het werk. Ondertussen een nieuw project opgestart, “fleXfloor” monteren & verpakken. Een nieuwe, erg leuke uitdaging.

Het werk is voor mij zo verweven met mijn leven, dat het niet altijd op werk lijkt maar soms zelfs meer op een hobby. Ik werk net zo hard met de deelnemers mee, maak dezelfde grapjes, praat net zo stoer als hen. Ik werk zo intensief met de deelnemers, dat er een band ontstaat. Een relatie die veel met mij als mens doet. Ik vind het fijn om er voor de ander te zijn, te helpen waar nodig. Naast de ander te staan.

De eXplore Groep is erg laagdrempelig, iedereen is welkom. Er wordt niet geoordeeld, niet veroordeelt. Niemand kijkt gek op als het met iemand even niet lekker loopt. Een traan, een arm, een lief gebaar, rust, boosheid, alles kom je tegen. Iedereen is gelijk. Een ieder weet van elkaar waarom iemand bij de eXplore Groep werkt. Dat is fijn, dat geeft duidelijkheid. Het zorgt ervoor dat je jezelf kan zijn. Persoonlijk vind ik het geweldig om te zien, hoe iemand zich kan ontwikkelen, kan groeien. Dat iemand dmv succeservaringen zijn zelfvertrouwen terug kan vinden.  Eigenwaarde maar ook simpelweg weer geloof krijgen in jezelf. Dat er altijd gekeken wordt naar mogelijkheden, ipv onmogelijkheden. Naar wat iemand kan en aankan. Dat ik daar dan aan mee mag werken vind ik geweldig.

Ook zijn er mindere dagen. Dagen dat het iemand niet lukt om de dag goed door te komen. Dat de zelfverzorging even niet meer lukt, de hygiëne, het eten , het dag en nachtritme, werken. Ook dan zijn wij er. Ook dan mag iemand er zijn. Dat onvoorwaardelijke, prachtig..

In de 30 jaar heb ik op verschillende woon- en dagbesteding locaties gewerkt. Ambulante zorg en het opzetten van een kaarsenmakerij met bijbehorend verkooppunt. Heb in al die jaren mijn kennis rondom oa aandoeningen vanuit het autisme spectrum stoornis, psychische en psychiatrische ziektebeelden op peil gehouden dmv opleidingen, inservice opleidingen en cursussen. Maar ook ben ik getraind in het begeleiden van jongeren met complexe problematiek, veelal met forse agressie. De RADAR opleiding gevolgd. Ongewenste gedragsvormen herkennen en hier op adequate manier dmv communicatie en fysieke interventies, mee omgaan. Reanimatie, BHV, stagiaires begeleiden. Altijd leergierig geweest en mijn kennis onderhouden.

De eXplore Groep maakt dat ik mij gelukkig voel. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, uitgekeken. Er is voor mij nog een hoop uitdaging en dat maakt dat ik iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk ga.

 

“De handen uit de mouwen steken, daar hou ik van! eXplore maakt dat mogelijk voor mij.”

Farid

"Ik ben van alle markten thuis, zoals het verwijderen van drijfafval in de grachten, onderhoud in de groenvoorziening en het verzorgen van de dieren bij Europarcs.

Julian

“Geen dag bij eXplore is voor mij hetzelfde. Er is altijd wel wat te doen en dat maakt het voor mij juist zo leuk!”

Dave

"Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Ik ga iedere dag met plezier heen en voel mij dan ook echt thuis bij eXplore"

Ramon

“Het voeren van de dieren in het Wilhelminapark in Meppel vind ik het leukste om te doen.”

Paul

Samenwerkingen waar wij trots op zijn:

Een dagje meelopen of meer informatie ontvangen?

Neem gerust contact met ons op.

Anno Loef

06 21 81 03 36

Yvonne van Urk

06 14 56 25 23

Mailen kan ook!

exploregroep@gmail.com